Manuscriptbeoordeling

Een goed verhaal maakt nog geen goed boek. Het gaat erom hoe je je verhaal brengt. Bijvoorbeeld: welk perspectief hanteer je (oftewel, door wiens/wier ogen beleven we het verhaal), komen je personages geloofwaardig uit de inkt en geef je de lezer voldoende ruimte een en ander zelf in te vullen?

Om je hiermee te helpen heb ik aan 5(!) pagina’s voldoende. Via wijzigingen in de tekst en suggesties in de kantlijn laat ik je zien hoe je vervolgens zélf de rest van je manuscript kunt verstevigen.

Kosten: 59 euro (exclusief btw).

Mocht je je nu afvragen: zijn 5 pagina’s wel voldoende om een manuscript te beoordelen? In 99 procent van de manuscripten die ik krijg zijn de grootste verbeterpunten al direct zichtbaar: een ‘zwabberend’ perspectief, inconsistente verteltijden (o.v.t. en o.t.t. door elkaar), een onjuiste dialoognotatie of alinea-indeling etc. etc. Door dit aan te passen en toe te lichten, laat ik je zien hoe je zélf de overige pagina’s kunt verbeteren – zo kan ik mijn vraagprijs én de wachttijd laag houden.

Goed om te weten:

  • Het liefst werk ik in Word, zodat ik onder andere ‘wijzigingen bijhouden’ kan gebruiken.
  • Binnen een week heb je de geredigeerde pagina’s terug.
  • Wil je graag mondelinge toelichting op mijn feedback? Ik drink mijn koffie zwart 🙂
  • Voor het taalkundig redigeren van je volledige manuscript verwijs ik je graag door naar een van mijn collega’s; vraag me gerust om namen.
  • Mijn beoordeling is niet geschikt als ‘proeflezing’, dus voor het inhoudelijk becommentariëren van je verhaal. Ook hiervoor heb ik een lijstje namen in mijn kaartenbak.
  • Ruim honderd (aspirant-)schrijvers hebben inmiddels gebruikgemaakt van mijn manuscriptbeoordeling. Onder pluimen vind je enkele van hun loftuitingen.

Contact: mail / rob.steijger@gmail.com